U veljači ove godine Varaždin je posjetilio 18,58 % više gostiju nego u istom razdoblju 2014. godine, koji su ostvarili 16,70% više noćenja. Kako do daljnjeg povećanja turističkog prometa raspravljano je na koordinacijskom sastanku u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina.

Varaždin, 20. ožujka 2015. – Danas je u hotelu Turist Turistička zajednica grada Varaždina organizirala koordinacijski sastanak na kojem su sudjelovali varaždinski ugostitelji, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Goranka Grgić, direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar te  predstavnici Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam. Djelatnici Turističke zajednice grada Varaždina okupljenima su prezentirali turističke incijative te aktivnosti turističke zajednice planirane za 2015. godinu. Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar okupljene je upoznao s projektom Gourmet Varaždin, a varaždinski su ugostitelji predstavnicima Grada Varaždina iznijeli poteškoće s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

U neformalnoj i poticajnoj atmosferi raspravljano je i o konkretnim aktivnostima koje bi u kratkom roku trebale rezultirati daljnjim povećanjem turističkog prometa. Zaključujući raspravu, direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Varaždina Branka Tropp je istaknula: U veljači ove godine Varaždin je posjetilio 18,58 % više gostiju nego u istom razdoblju 2014. godine, koji su ostvarili 16,70% više noćenja. Da bi grad kao Varaždin bio što konkurentniji na turističkom tržištu, svi se zainteresirani subjekti moraju aktivno uključiti i u osmišljavanje i u realizaciju turističkih aktivnosti. Ukoliko svatko kvalitetno odradi svoj dio posla, velika je vjerojatnost da će se pozitivni trendovi nastaviti, a turistička godina u Varaždinu  biti uspješna.