Varaždin, 21. listopada 2018. – U subotu, 20. listopada 2018. je na trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održana manifestacija “Garantirano z Varaždinske županije” kojom se turistička, gastronomska i kulturna ponuda cijele varaždinske regije po prvi puta na ovaj način predstavila građanima Zagreba i zagrebačkoj javnosti.

Na tom je događanju sudjelovala i Turistička zajednica grada Varaždina kako bi širokoj javnosti najvažnijeg i najvećeg domaćeg turističkog tržišta Varaždin predstavila kao zanimljivu, događanjima i ponudom bogatu te lako i brzo dostupnu destinaciju. Varaždin je u posljednjih nekoliko godina zabilježio značajan rast turističkih rezultata, a raznoliki niz događanja, manifestacija i festivala raspoređenih tijekom cijele kalendarske godine te ljepota i uređenost grada, bogata gastronomska tradicija i gostoprimstvo Varaždinaca privlače sve veći broj posjetitelja iz Zagreba, koji se sve češće odlučuju na češći i/ili dulji boravak.

Subotnje predstavljanje u Zagrebu poseban je naglasak stavilo na ovogodišnji Advent u Varaždinu i nove atrakcije koje se za njega pripremaju, poput jedinstvenom klizališta koje će biti postavljeno pod zidinama Starog grada. Uz turističke sadržaje, Varaždin su predstavljali i popularni notar koji je ispisivao varaždinske putovnice te 20-tak OPG s područja grada.