Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča za Varaždince i njihove goste bit će organizirano besplatno vođenje gradskom povijesnom jezgrom te razgled Kapucinske crkve sa knjižnicom.

U subotu, 23. veljače, u Varaždinu će devetu godinu zaredom biti obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča.  Varaždinski će turistički vodiči od  10 do 12 sati sve zainteresirane besplatno provesti povijesnom gradskom jezgrom te ih upoznati sa zanimljivostima iz povijesti i sadašnjosti Varaždina uz osvrt na obitelji iz doba baroka. Osim vođenja povijesnom jezgrom za Varaždince i njihove goste bit će organiziran i razgled Kapucinske crkve s knjižnicom čime će se dodatno istaknuti bogatstvo sakralne baštine grada Varaždina.

Na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča, sa sjedištem u Beču,  od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.  Povodom svojeg dana Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te Turistička zajednica grada Varaždina svim će Varaždincima i njihovim gostima i ove godine pružiti priliku da još bolje upoznaju Varaždin.

Polazišna točka za razgled povijesne gradske jezgre bit će ispred Gradske vijećnice, a razgledi će započeti u 10, 10.30, 11 i 11.30 sati dok razgledi Kapucinske crkve i knjižnice započinju u 10.30, 11 i 11.30 sati s polaskom ispred crkve.

 

Kontakt osoba za više informacija:

Aleksandra Cmrečki, Predsjednica Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin

vodicivarazdin1@gmail.com, 098/364055