Radi sigurnosti posjetitelja i muzejskog osoblja, Gradski muzej Varaždin donio je prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i Stožera civilne zaštite Grada Varaždina vezanih uz epidemiju koronavirusa Upute o radu muzeja tijekom epidemije koronavirusa koje se primjenjuju do daljnjega.

Razgled izložbenih postava:
1. lzložbeni postavi otvoreni su prema redovitom rasporedu.
2. U razgled se primaju pojedinačni posjetitelji i manje grupe (do 30 osoba). Ako u grupi ima više od 30 osoba, grupa se prema broju osoba dijeli na manje; svaka sljedeća ulazi u razgled postava najmanje 15 minuta iza prethodne.
U izložbenom postavu u Starom gradu istovremeno može biti najviše 100 osoba, u palači Herzer i na katu palače Sermage 50 osoba, a u izložbenom salonu u palači Sermage 20 osoba; molimo stoga, za strpljenje ako čekate na ulazak.
3. Vodstva kroz izložbene postave se ne omogućavaju, odnosno i za grupne i za pojedinačne posjete pod razumijeva se isključivo samostalno razgledavanje.
4. Razgled izložbenih postava izvan radnog vremena se ne omogućava. Javna događanja (Srijedom u Muzeju, edukacijske radionice, svi ostali programi) otkazuju se ili odgađaju.

Najavljene izložbe bit će postavljene za razgled bez službenog otvorenja, odnosno bez nazočnosti publike. lnformacije o terminima održavanja objavljivat će se na službenim internetskim stranicama www.gmv.hr.

S obzirom na situaciju, moguće su izmjene navedenih uputa i u tom smislu molimo da se pridržavate trenutačnih uputa muzejskog osoblja, Gradski muzej Varaždin redovito prati upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, prema kojima će
prilagođavati i svoj radni režim.

Sve informacije dostupne su i na službenim stranicama www.gmv.hr, te sve upite možete poslati na e-mail muzej@gmv.hr.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Gradski muzej Varaždin