U subotu, 1. srpnja bit će održan Festival varaždinskih dvorišta kojeg treću godinu zaredom organizira Turistička zajednica grada Varaždina, najavila je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth na prijepodnevnoj konferenciji za novinare održanoj u dvorištu palače Sermage.

Vrata će otvoriti 14 dvorišta smještenih u povijesnoj jezgri grada, u kojima će Varaždinci i njihovi gosti moći uživati u raznovrsnim umjetničkim, edukativnim i zabavnim programima.

  • Festival varaždinskih dvorišta pokrenut je prije tri godine s ciljem obogaćivanja turističke ponude i povećanja posjećenosti povijesne jezgre, a protekla dva izdanja rezultirala su velikim brojem posjetitelja i povećanjem turističkog prometa u povijesnoj jezgri. Ove su godine u Festival uključena tri nova dvorišta a u svim je dvorištima za posjetitelje pripremljen zanimljiv sadržaj, od izložbi, radionica, glazbenog programa, predstave do šnajderaja i varaždinskog buvljaka, istaknula je Toth te pozvala Varaždince da dođu na Festival varaždinskih dvorišta i subotu iskoriste za otkrivanje i uživanje u najintimnijim dijelovima grada.

Programi u dvorištima bit će održani od 10 do 13 i od 17 do 22 sata, a u mnoštvu umjetničkih, zabavnih i edukativnih sadržaja svatko će moći pronaći nešto za sebe. Svi su programi na festivalu besplatni, a u slučaju kiše Festival varaždinskih dvorišta bit će održan u subotu 8. srpnja.

Program Festivala varaždinskih dvorišta možete vidjeti ovdje.