Tijekom siječnja, a u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, ekipa The New York Timesa boravila je u Varaždinu, a svoje je impresije novinaraka Shivani Vora iznjela u danas objavljenom članku.

Varaždin, 29. svibnja 2015. –Nakon što je početkom 2014. godine The New York Times objavio članak “52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.“, i na svoju listu uvrstio i Varaždin, ta je prestižna medijska kuća opet posvetila pažnju hrvatskom kontinentalnom biseru. Tijekom siječnja, a u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, ekipa The New York Timesa boravila je u Varaždinu, a svoj je impresije novinaraka Shivani Vora iznjela u danas objavljenom članku. Između ostalog, o Varaždinu The New York Times piše:

Hrvatska je možda najpoznatija po slikovitoj dalmatinskoj obali uzduž koje se nižu srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika.Varaždin, grad od 50.000 stanovnika u unutrašnjosti Hrvatske koji je udaljen 1 sat od Zagreba, ima jednako bogatu povijest, ali je u posljednjih nekoliko godina postao poznat i kao centar kulture. Njegovi festivali slave i suvremenu umjetnost i barok, a obuhvaćaju izričaje od plesa do rock glazbe. Živu umjetničku scenu Varaždina čine umjetnici i ateljei, a razne javne inicijative čine ju sve dinamičnijom.

Imajući na umu utjecaj The New York Timesa i konkretne efekte koje je uvrštavanje na listu top destinacije u 2014. imalo za grad, može se reći da će i ovaj članak Varaždin izdvojiti na sve dinamičnijem turističkom tržištu.