Špancirfest je jedan od tri finalista, a pobjednik će biti proglašen sutra na završnoj svečanosti u Malom Lošinju

Varaždinski Špancirfest četvrtu je godinu zaredom ušao u finale izbora za Turistički događaj godine, nagradu koja se dodjeljuje u sklopu projekta Godišnje hrvatske turističke nagrade. Projekt s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru provode Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Špancirfest je jedan od tri finalista, a pobjednik će biti proglašen sutra na završnoj svečanosti dodjele top 10 nagrada hrvatskog turizma, u sklopu tradicionalne manifestacije Dani hrvatskog turizma koja se održava u Malom Lošinju.

Prošle je godine, podsjećamo, Špancirfest bio u finalu uz zagrebački Advent i splitsku Ultru, a turističkim je događajem godine proglašen Advent u Zagrebu.

Nagrada za turistički događaj godine, za koju konkurira Špancirfest, dodjeljuje se događaju koji predstavlja primjer najbolje prakse u turističkoj industriji u svim aspektima svog poslovanja te stoga predstavlja primjer za ostale događaje i turističku industriju u cjelini. Događaj koji se prijavljuje, odnosno konkurira za nagradu mora biti atraktivan i prepoznatljiv te uglavnom podrazumijeva sudjelovanje većeg broja posjetitelja i strukturiran program.