TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA VARAŽDINA kao organizator ŠPANCIRFESTA 2018 dana 7.5.2018. godine raspisuje natječaj za sudjelovanje na KREATIVNICI na ŠPANCIRFESTU 2018, kojim poziva sve kreativce da se prijave za sudjelovanje u izložbeno-prodajnom projektu Kreativnica koji će se za vrijeme trajanja festivala ŠPANCIRFEST 2018 (Varaždin, 17. do 26. kolovoza 2018.) održati u Uskoj ulici.

Ideja je Špancirfesta omogućiti sadržaje koji će tijekom deset festivalskih  dana  u svakom posjetitelju  pobuditi osjećaj pripadnosti zajednici koja njeguje kreativno razmišljanje i slobodu izražavanja. Festival  okuplja profesionalne i amaterske umjetnike iz cijelog svijeta –  od glazbenika raznih žanrova do uličnog teatra i multimedijalnih performera – te varaždinsku povijesnu jezgru pretvara u  umjetničku radionicu u kojoj sudjeluju i posjetitelji i umjetnici. Na Špancirfestu posjetitelji imaju jedinstvenu priliku upoznati razne umjetničke izričaje, a profesionalci iz kulturnih i kreativnih industrija razvijati svoja znanja i vještine te proširiti svoju mrežu poslovnih kontakata.

Kroz Kreativnicu se želi predstaviti najbolje od različitih domena hrvatskog dizajna te posebno valorizirati kvalitetu, promišljanje, originalnost i inovativnost predstavljenih projekata ili proizvoda.  Cilj je projekta, osim izložbeno-prodajnog programa i umreživanja struke, potaknuti afirmaciju značaja i vrijednosti dizajna. Kroz neformalni ambijent izlaganja na ulici, kao i kroz popratne programe (radionice, prezentacije metoda rada, glazbeni program…), želi se stvoriti ugodnu i dinamičnu „radionu“ na otvorenom koja će potaknuti komunikaciju između autora i posjetioca.

Natječaj je otvoren od 7.svibnja do 7. lipnja 2018.

Poziv na natječaj možete preuzeti ovdje.

Prijave se zaprimaju isključivo putem online prijavnice koja se nalazi na web stranicama Špancirfesta.

Za sve dodatne informacije upit poslati na info@spancirfest.com (s naznakom: UPIT ZA KREATIVNICU)