Turistička zajednica grada Varaždina, nastavljajući projekt „Priče varaždinskih dvorišta“ na korist vlasnika dvorišta i zajednice, a u cilju razvoja atraktivnog turističkog sadržaja u povijesnoj jezgri, u subotu, 6. srpnja i nedjelju 7. srpnja organizirat će 5. Festival varaždinskih dvorišta.

Varaždinska dvorišta, četrnaest skrivenih oaza grada, objedinjenih i otvorenih u sklopu četvrtog Festivala varaždinskih dvorišta, prošle su godine svojom intimom, uređenjem i realiziranim sadržajima privukla pažnju i pobudila velik interes posjetitelja.

Ideja je ponovno dvorišta u povijesnoj jezgri grada otvoriti za posjetitelje te u njima u dogovoru s vlasnicima dvorišta organizirati različite programe kao što su radionice, izložbe, primjerena glazbena te ostala tematska događanja.

Ovim putem pozivaju se zainteresirani vlasnici dvorišta u povijesnoj jezgri da iskažu interes za sudjelovanje na 5. Festivalu varaždinskih dvorišta.

Vlasnici dvorišta mogu se uključiti s postojećim sadržajem u dvorištu, predložiti jednodnevni program osmišljen za festival dvorišta ili ponuditi dvorište u kojem će organizator, Turistička zajednica grada Varaždina, realizirati program (u dogovoru s vlasnicima).

Dvorišta će u subotu, 6. srpnja biti otvorena od 10.00 do 14.00 sati te od 17.00 do 22.00 sata, dok će dvorišta u nedjelju, 7. srpnja biti  otvorena od 10.00 do 14.00 sati s naznačenom satnicom pojedinih programa, a TZG Varaždina će ih označiti, izraditi programski deplijan te provesti promotivne aktivnosti.

Sukladno broju prijavljenih dvorišta te atraktivnosti i financijskoj zahtjevnosti predloženih programa TZG Varaždina će sufinancirati njihovu realizaciju.

Za iskazivanje interesa odnosno prijavu sudjelovanja potrebno je ispuniti obrazac FVD5 i isti dostaviti na mail smiljana@spancirfest.com najkasnije do 31. svibnja 2019. ili osobno u Turistički ured TZG Varaždina, Ivana Padovca 3, Varaždin, radnim danom od 8.00 do 16.00 sati.

U slučaju kiše festival će se realizirati slijedeći vikend, 13. i 14. srpnja 2019. godine.

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti putem maila: smiljana@spancirfest.com ili na telefon 042/210-987.