Nastavlja se povećanje turističkog prometa u Varaždinu

Od siječnja do svibnja 2015. godine Varaždin je posjetilo 11 % više gostiju nego u istom razdoblju 2014. godine. Kako bi se podigla kvaliteta turističkog proizvoda, te održao pozitivni trend, Turistička je zajednica grada Varaždina započela s organizacijom edukcije za ugostitelje, a nastavit će i projekt Umjetnost na ulici te postaviti odmorište za cikloturiste u povijesnoj jezgri.

Varaždin, 8.6.2015. – Podaci o dolasku turista i ostvarenom broju noćenja u prvih 5 mjeseci 2015. godine potvrđuju da je Varaždin sve posjećenija turistička destinacija. Od siječnja do travnja 2015. godine Varaždin je posjetilio 11 % više gostiju nego u istom razdoblju 2014. godine, koji su ostvarili 13 % više noćenja. Uzmemo li u obzir da je tijekom 2014. godine došlo do dvoznamenkastog rasta turističkog prometa u odnosu na 2013. godinu, može se zaključiti da turizam u Varaždinu postaje sve intenzivnija gospodarska djelatnost.

Kako bi se podigla kvaliteta varaždinskog turističkog proizvoda, te održao taj pozitivni trend, Turistička je zajednica grada Varaždina pokrenula ciklus edukativnih radionica za ugostitelje. Kroz radionice se želi potaknuti, inoviranjem ponude jela, uređenjem interijera te uvođenjem standarda i usluga koje generiraju dodatnu vrijednost, diferencijacija postojeće i nadogradnja nove ponude restorana. Teme prve radionice su bile važnost gastronomske ponude i trendovi potražnje te uređenje interijera ugostiteljskog objekta. Moderatorice su radionice bile mr.sc Neda Telišman Košuta iz Instituta za turizam, te arhitektica Zora Salopek Baletić.

Edukacija ugostitelja, kao i nastavak projekta Umjetnost na ulici u 2015. godini te postava odmorišta za bicikliste u povijesnoj jezgri, biti će finacirani iz sredstva Hrvatske turističke zajednice, a u sklopu programa potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.