Turistička zajednica grada Varaždina i ove će godine, desetu godinu zaredom, dodijeliti nagrade Čovjek – ključ uspjeha.

Iza nas je izuzetno teška godina, koju je obilježila pandemija koronavirusa, zbog čega smo preko noći morali promijeniti živote i način poslovanja. Stoga nam je želja ove godine nagraditi djelatnike koji su u znatno otežanim uvjetima svoj posao radili kvalitetno, predano i na najbolji mogući način, te dali značajan doprinos kvaliteti turističke usluge, sigurnosti, zdravlju i zaštiti. Iz tog razloga ove godine uveli smo dvije nove potkategorije: Djelatnik u zdravstvenom sustavu i Djelatnik u civilnoj zaštiti.

Varaždin je dosad bilježio kontinuirani rast broja dolazaka turista, kao i povećanje broja noćenja. Zbog pandemije koronavirusa koja je utjecala na putovanja, rad smještajnih objekata, ugostiteljstva, prijevoza i ostalih grana povezanih s turizmom, u Varaždinu, prema podacima iz sustava eVisitor trenutno bilježimo pad od 50 % u dolascima i noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pozivamo strukovne udruge, udruženja i tvrtke da kandidiraju po jednog djelatnika s područja svoje djelatnosti za djelatnika godine, iz sljedećih kategorija:

 1. Agencijski djelatnik
 2. Turistički vodič
 3. Recepcijski djelatnik
 4. Konobar
 5. Kuhar
 6. Djelatnik hotelskog domaćinstva
 7. Privatni iznajmljivač
 8. Policajac
 9. Prodavač
 10.  Hortikulturni djelatnik
 11.  Djelatnik na održavanju javnih površina
 12.  Djelatnik u zdravstvenom sustavu
 13.  Djelatnik u civilnoj zaštiti

Obrazac za prijavu može se pronaći OVDJE ili podići osobno u Turističkoj zajednici grada Varaždina radnim danom od 8:00 do 16:00 sati i subotom od 10:00 do 13:00 sati.

Kandidature se zaprimaju do utorka 15. prosinca 2020. godine, a mogu se slati elektroničkom poštom na adresu info@tourism-varazdin.hr, osobno dostaviti u Turističku zajednicu grada Varaždina na adresi Ulica Ivana Padovca 3 ili poslati poštom.