Izbor najboljih hrvatskih privatnih iznajmljivača pokrenula je Hrvatska turistička zajednica u suradnji s medijskim izdavačima Novi list i Glas Istre u cilju dodatne promocije kvalitete privatnog smještaja i suvremenih trendova u specijalizaciji privatnih iznajmljivača.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije:

 1. sobe
 2. apartmani i studio apartmani
 3. kuće za odmor

Pravila natječaja:

 1. Nagrade će se dodijeliti za tri kategorije smještaja (sobe/apartmani i studio apartmani/kuće za odmor) te sukladno kvaliteti prijava potkategorijama/specijalizacijama unutar svake kategorije.
 2. Prijaviti se mogu svi privatni iznajmljivači koji imaju dozvolu za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu te podmirene obveze boravišne pristojbe i turističke članarine prema lokalnoj turističkoj zajednici.
 3. Svaki privatni iznajmljivač može se prijaviti s istim objektom u više različitih kategorija i potkategorija.
 4. Pobjednici će biti proglašeni od strane stručne komisije koju će činiti članovi Hrvatske turističke zajednice, lokalnih turističkih zajednica i Novog lista.
 5. Stručna komisija ocjenjivat će objekte sukladno elementima za ocjenjivanje za svaku pojedinu potkategoriju, uz posebno ocjenjivanje marketinških alata (funkcionalnost web-a, aktivnost i kvaliteta sadržaja na društvenim mrežama, kvaliteta promotivnih materijala) te povratne informacije gostiju.
 6. U prvoj fazi natjecanja odabiru se finalisti – 3 najbolja iz svake kategorije i potkategorije (bodovi se dodjeljuju na temelju dostavljene dokumentacije – website, fotografije, opis i ostali dokumenti prema kriterijima) dok će finaliste (3 najbolje ocijenjena iz kategorije/potkategorije) na lokaciji i osobno posjetiti predstavnici članova neovisne stručne komisije.
 7. Pobjednik u svakoj kategoriji/potkategoriji bit će privatni iznajmljivač s najviše bodova dodijeljenih od strane stručne komisije.
 8. Prijave su otvorene od 29. ožujka do 15. rujna 2019.
 9. Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada početkom prosinca 2019.
 10. Nagrađeni sudionici dobivaju formalnu titulu – najbolji privatni iznajmljivač u Hrvatskoj i dodatne nagrade sponzora.
 11. Sudjelovanjem u natječaju sudionici pristaju na korištenje svojih fotografija, kontakata i opisa usluge u medijima u promotivne svrhe akcije te pristaju na posjetu stručne komisije na lokaciji objekta.
 12. Podaci prikupljeni u sklopu natječaja koristit će se isključivo u svrhu promotivne akcije i neće se distribuirati dalje trećim stranama.

Više informacija kao i PRIJAVU na navedeni natječaj možete vidjeti OVDJE.

Link na prijavu

Informacije preuzete s web stranice natječaja.

iznajmljivaci-natjecaj-2019