Ljubitelji Božića, snijega, jelke, lampica, klizanja i druženja konačno će doći na svoje. Svega nas tjedan dana dijeli od najčarobnijeg doba godine, Adventa u Varaždinu koji je ove godine sadržajima najbogatiji dosad.

Ledena čarolija začarat će Stari grad u čiji se perivoj smjestilo preko tisuću kvadratnih metara veliko klizalište s ledenom stazom, a za one najmlađe ljubitelje zimskih radosti ponovno je tu i trideset metara dugačak ledeni tobogan, jedini takav u Hrvatskoj.

Zaželite želju i zakoračite na bajkovito uređen Stančićev trg gdje ćete moći uživati u ugostiteljskoj ponudi i bogatom glazbenom programu petkom i nedjeljom.  Advent na Stančiću u petak otvara Scifidelity Orchestra.

Zimski topli napitci I slastice te miris klinčića i cimeta dovest će vas do glavnog gradskog trga, Bijelog Korza. Za najmlađe tu je vlakić Djeda Mraza na koji će se moći ukrcati svakog dana.  Subote su na Korzu rezervirane za glazbene programe i to prijepodne i navečer. Glavna zvijezda glazbenog programa na Bijelom Korzu je Crvena Jabuka koja će Varaždince zagrijati u subotu, 30.11. i tako službeno otvoriti program Adventa na Korzu.

Ovogodišnja varaždinska Adventska čarolija odvijat će se i na dvije nove lokacije u gradu. Jedna od njih je Habdelićev trg na kojem nas očekuju atraktivne kupole, glazbeni program i raznolika gastro ponuda poput punča, kuhanog vina, kuhanog džina i mnoge druge delicije.

Iskusni špancireri i ljubitelji kreative već su dobro upoznati s Kreativnicom na Špancirfestu, a od ove godine, Uska ulica dobiva i svoje zimsko ruho – Zimsku Kreativnicu. Tri vikenda za redom, 7. i 8. prosinca, 14. i 15. prosinca te 21. i 22. prosinca od 10 do 13 sati te od 15 do 21 sat u Zimskoj Kreativnici Varaždincima će se predstaviti dvadeset odabranih izlagača te umjetnica Ida Ister sa svojom izložbom akvarela, a svi su pozvani i na chillanje i uživanje u glazbenom programu.

Božićna bajka nikako nije bajka ako se u njoj ne pojavi i svima najdraži djedica – Djed Mraz, koji će se s mališanima družiti u kućici Djeda Mraza na Starom gradu. Uz to, u kućici će mališani moći slušati priče i bajke, sudjelovati na radionicama, zakoračiti u virtualnu stvarnost uz pomoć VR naočala ali i pogledati čarolije mađioničara Tina. Cjelokupni program u kućici Djeda Mraza je besplatan.

Dok uživate u šetnji gradom, a ruke vam griju šalice toplih napitaka, svakako posjetite i izlagače u Gajevoj ulici, na Trgu Kralja Tomislava i Trgu Slobode i izaberite nešto iz njihovog asortimana.

Detaljan program Adventa u Varaždinu možete pronaći na www.adventuvarazdinu.com, a sigurni smo da će svi pronaći kutak Adventa koji će baš njih uvesti u dane obitelji, zajedništva i božićnog duha.