Turistička je zajednica grada Varaždina proglasila osam najboljih djelatnika iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

U gradskoj je vijećnici danas zaključena akcija Turističke zajednice grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, a gradonačelnik Varaždina i predsjednik TZGV-a Goran Habuš lokalnim pobjednicima uručio je priznanja i novčane nagrade. Turistička je zajednica grada Varaždina krajem studenog uputila poziv za kandidiranje djelatnika iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

Na osnovu pristiglih prijava Vijeće Turističke zajednice grada Varaždina izabralo je najbolje u osam kategorija.  Najboljom je kuharicom proglašena  Marija Kuzminski iz hotela Turist, a najbolji je konobar Dražen Bosilj koji dolazi iz hotela Varaždin. Najboljom je djelatnicom hotelskog domaćinstva proglašena Nataša Čurila iz hotela Turist, a iz istog hotela dolazi i najbolja recepcijska djelatnica Martina Malčec. Među nagrađenima su i Ivančica Kudumija u kategoriji turistički vodič te Štefica Bodalec iz Parkova kao najbolja hortikulturalna djelatnica. U kategoriji organizator putovanja – agencijski djelatnik izabrana je Vesna Novak iz agencije Lily tours, a među nagrađenima je i djelatnik Policijske uprave Varaždin Slavko Vudrag kao najbolji  policajac.

Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu.

O nagrađenima u akciji Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

 

  • kuharica –  Marija Kuzminski

Iza voditeljice kuhinje hotela Turist Marije Kuzminski 35 je godina kuharskog iskustva. Kuharstvu pristupa s puno inovativnosti i mašte, a mladim kolegama nesebično pomaže savjetima i praktičnom pomoći. Svoje znanje i iskustvo prenosi na kolege kuhare i stalnim angažmanom na radionicama Akademije Hrvatskog kuharskog saveza. Marija Kuzminski dobitnica je nagrade Hrvatske turističke zajednice za najboljeg kuhara 2011. godine.

  • konobar – Dražen Bosilj

Dražen Bosilj se prije 28 godina zaposlio u turističkom sektoru, a danas je voditelj hrane i pića u hotelu Varaždin. Njegov je cilj da se gost osjeća kao u vlastitom domu te da mu u hotelu Varaždin bude udobno, a u Varaždinu ugodno.

  • djelatnica hotelskog domaćinstva –  Nataša Čurila

Iza Nataše Čurila je 21 godina radnoga staža u turizmu. Vedra je, srdačna i ljubazna, a među kolegama, uvijek uz osmijeh i optimizam, širi pozitivnu energiju. Svojem poslu pristupa na ozbiljan i odgovoran način te uvijek nastoji biti na usluzi gostima hotela Turist.

  • recepcijska djelatnica – Martina Malčec

Martina Malčec recepcijski je djelatnik hotela Turist osam godina. Goste hotela svakodnevno dočekuje ljubazno i srdačno. Mratina Malčec za mnoge je goste prvi kontakt s Varaždinom, a njezin odnos prema poslu šalje im poruku ugodnog grada srdačnih ljudi.

  • turistički vodič – Ivančica Kudumija

Široko obrazovanje i poznavanje niza podataka o gradu Ivančicu Kudumiju čine vodičem koji se odlično snalazi s turističkim grupama, bez obzira na njihovo područje interesa i predznanje.

  • djelatnica u hortikulturi – Štefica Bodalec

Štefica Bodalec vrtlar je u Parkovima, a iza nje je 45 godine radnog staža u struci. Svakodnevni joj je posao oplemenjivanje varaždinske hortikulture, a obavlja ga s ljubavlju i profesionalnom predanošću.

  • agencijska djelatnica – Vesna Novak

Vesna Novak je 20 godina u turizmu, a svojom komunikativnošću, ljubaznošću i toplinom uvijek je na usluzi i spremna odgovoriti na svaki upit.

  • policajac – Slavko Vudrag

Slavko Vudrag već 25 godina stručno i profesionalno obnaša zadaće na unapređenju i poboljšanju stanja sigurnosti na području koje pokriva PU Varaždin. U svakodnevnom kontaktu s građanima i  ustanovama uvijek pronalazi vremena za svaki upit. Svakog će saslušati, a problem riješiti na najbolji mogući način.