Prigodnom svečanošću i dodjelom nagrada i priznanja u Gradskoj vijećnici, završena je akcija Turističke zajednice grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, a priznanja i novčane nagrade najboljim djelatnicima iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti uručio je gradonačelnik Varaždina i predsjednik TZGV-a, Ivan Čehok.

Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu.

NAGRAĐENI U AKCIJI ČOVJEK – KLJUČ USPJEHA U TURIZMU U 2019.

KATEGORIJA TURISTIČKI ANIMATOR

Krunoslav Čolo

Impozantna pojava Krunoslava Čole nezaobilazna je na svim manifestacijama i događanjima u Varaždinu. Varaždinci i turisti poznaju ga u raznim ulogama, a radi se o dugogodišnjem turističkom djelatniku, osobi koja uz svoje glumačke sposobnosti zapravo skriva iznimno umijeće majstora kaligrafije i eksperta za heraldiku. Naš gradski notar dobri je duh grada, potpuno je predan svemu što radi, u svaki projekt, ulogu ili djelo unosi cijelog sebe a varaždinskoj turističkoj sceni već 20 godina daje iznimnu osobnu notu i duh. Krunoslav Čolo ove je godine proglašen i turističkim animatorom godine u Hrvatskoj, u akciji Hrvatske turističke zajednice Čovjek – ključ uspjeha, u kategoriji Ljudi u turizmu, a dobitnik je i medalje Grada Varaždina za izniman doprinos razvoju i obogaćivanju turističke ponude grada Varaždina.

KATEGORIJA TURISTIČKI VODIČ

Silvija Fošnjar

Turistički su vodiči često prvi domaćini našeg grada, prve osobe koje turiste upoznaju s ljepotama Varaždina i njegovim pričama. Silvija Fošnjar ugodan je domaćin turističkim grupama već više od trinaest godina, a povratne informacije za njezino vođenje uvijek su pohvalne. Kako se vođenje gradom ne bi zaustavilo na onom već viđenom, Silvija je poznata i po svojim kostimiranim turama. Uvijek na usluzi turistima, ali i kolegama, Silvija Fošnjar turistički je vodič godine.

KATEGORIJA DJELATNIK PRODAJE I MARKETINGA U TURIZMU

Martina Višnjić, Park Boutique Hotel

Ova magistra ekonomije svoj je put od početka pronašla u hotelskom poslu. Nakon stručnog usavršavanja u hotelu ostala je raditi na mjestu recepcionerke, a svojim je znanjem, zalaganjem i predanim radom uskoro preuzela funkciju voditeljice hotela. Martina Višnjić omiljena je među kolegama, a svojom profesionalnošću zaslužila je titulu djelatnika godine u prodaji i marketingu u turizmu.

KATEGORIJA RECEPCIJSKI DJELATNIK

Karolina Vupora, Hotel Varaždin d.o.o.

Djelatnici na recepciji gostima hotela su domaćini, pomagači, često i svojevrsni prijatelji, oni su ti koji gostima prvi požele dobrodošlicu te ih zadnji pozdravljaju pri odlasku. S gostima komuniciraju za vrijeme njihovog boravka u hotelu, a dobar recepcijski djelatnik gostima može boravak učiniti savršenim. Upravo je takva Karolina Vupora. Vrijedna, marljiva, komunikativna, fleksibilna  i pravi timski igrač – sve ono što je potrebno za recepcijskog djelatnika godine.

KATEGORIJA KONOBAR

Brankica Vitez, Hotel Varaždin d.o.o.

Uslužna, ljubazna, profesionalna, no prije svega, uvijek dobro raspoložena. Brankica Vitez ima radnog staža više nego što neki njeni kolege imaju godina, ali to ju ne spriječava da svoj posao obavlja sa srcem. Dobri duh hotela Varaždin uživa u radu i uvijek je spremna svoje znanje i male trikove iz prakse podijeliti s mlađim kolegama. Brankica Vitez uzor je mnogima i s 32 godine radnog staža dokaz da je upravo čovjek i njegov pristup poslu i gostima, taj koji čini razliku.

KATEGORIJA KUHAR

Nikola Domislović, Park Boutique Hotel

Nikola Domislović mladi je i talentirani kuhar i voditelj smjene u kuhinji Park Boutique Hotela. Nikola je svoj životni poziv odabrao upisom kuharske škole, a da je učinio dobar odabir potvrdio je s prvim danima prakse. Ne samo da je vrsni kuhar, već kroz kuhanje i hranu izražava i svoje artističke mogućnosti, a potvrda toga stigla je ove godine kada je Nikola Domislović u Hrvatskom kuharskom kupu osvojio visoko drugo mjesto.

KATEGORIJA HOTELSKOG DOMAĆINSTVA

Davorka Hrnčić, Turist d.o.o.

Davorka Hrnčić marljiva je, pouzdana i pedantna, sve ono što idealna hotelska domaćica mora biti. Precizno i temeljito izvršava svoje radne dužnosti, a gosti hotela to redovito prepoznaju i pohvaljuju. Davorka Hrnčić odličan je timski igrač i uvijek spremna uskočiti i pomoći, a baš ju to čini djelatnicom godine u kategoriji hotelskog domaćinstva.

KATEGORIJA POLICIJSKI DJELATNIK

Miroslav Međimurec, PU Varaždinska

Miroslav Međimurec iskusni je policajac s višegodišnjim stažem, ali i znanjem ophođenja s turistima. Već dugi niz godina ulijeva povjerenje i sigurnost turistima, ali i Varaždincima, prilikom obilaska grada i uživanja u njegovim sadržajima. Marljiv je i hrabar, a svojim je zalaganjem postigao rezultate koji su zamijećeni i od strane nadležnih institucija pa je tako ove godine dobio i medalju Ministarstva unutarnjih poslova.

KATEGORIJA ČISTAČ

Ivica Hosni, Čistoća d.o.o.

Čiste i uređene ulice ogledalo su grada i njegove kulture, a to da Varaždin spada u najurednije i najčišće gradove u Hrvatskoj, zasluga je brojnih marljivih ruku naših čistača. Pridonio je tome i Ivica Hosni, djelatnik Čistoće koji sudjeluje u pripremi strojnog i voznog parka te održava strojeve za čišćenje javnih površina. Ivica Hosni savjestan je i marljiv radnik koji svoje svakodnevne poslove već punih 15 godina obavlja s osmijehom.

KATEGORIJA HORTIKULTURNI DJELATNIK

Ivan Marčec, Parkovi d.d.

Varaždin se ponosi brojnim titulama najuređenijeg grada kontinentalne Hrvatske, a toj je tituli zasigurno pridonio i Ivan Marčec, djelatnik Parkova sa stažem dužim od četrdeset godina. Svoj posao radi s mnogo strasti i ljubavi, omiljen je i među kolegama. Njegova predanost poslu, temeljitost, ljubaznost i osobni angažman ponos su Parkova, ali i Varaždina.