Nakon kišnog proljeća ipak nam se, izgleda, vraćaju ljetne temperature, a s kalendarskim ljetom stiže i bogati kulturni, zabavni i turistički program već tradicionalnog Ljeta u Varaždinu.

Ljeto u Varaždinu je projekt koji organizacijski okuplja cijeli niz institucija, ustanova i partnera sa zajedničkim ciljem kreiranja programa koji će kulturnim, zabavnim i turističkim sadržajima ispuniti tople ljetne večeri i dane, a građanima i sve brojnim turistima pružiti priliku da se zabave te ovo, kao i svako prijašnje ljeto, zapamte po lijepim trenucima koje su doživjeli.

Ovogodišnje Ljeto u Varaždinu okupilo je rekordan broj partnera: od Koncertnog ureda Varaždin, Gradskog muzeja Varaždin, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, HNK u Varaždinu, Aquacitya, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Gradskih bazena Varaždin, Centra za mlade, agencije PR Lady, varaždinskih galerija i muzeja, udruga i drugih. Svi su oni zajedno osmislili i organizirali iznimno zanimljiv sadržaj s gotovo 100 različitih programa, na čak 20 lokacija i to u razdoblju od samo dva mjeseca 15. lipnja do 15. kolovoza.

Kao i svake godine, organizatori su se potrudili osmisliti, kako se to obično kaže, za svakoga ponešto.  Koncerti, predstave, stand up-ovi, kino na otvorenom, izložbe, radionice, odbojka na pijesku, košarka, nogomet, atletika i ostala sportska događanja samo su dio sadržaja koji će se tijekom dva mjeseca održavati na nekoj od lokacija povijesne gradske jezgre i šire.

No, ljeto u Varaždinu nije samo Ljeto u Varaždinu. Subotnje kavice će nam i dalje oplemenjivati Glazba s balkona, smjene gradske straže te podnevni pucanj kod Starog grada.

Uz to, u gradu festivala početkom srpnja (6. i 7. 7.) očekuje nas Festival varaždinskih dvorišta koji ove godine donosi mnogo novosti, ali i neke nove lokacije poput atrija Starog grada u kojem će, u sklopu festivala, biti premijera predstave “Horor diptih” HNK u Varaždinu. Tu je i zabavni Drava jump 14. srpnja, a dugo toplo ljeto ćemo završiti s najpoznatijim festivalom, 21. Špancirfestom.

Program LJETA U VARAŽDINU možete skinuti OVDJE.


Preuzmi program Ljeta u Varaždinu 2019.

PROGRAM


Program do 5.8. – 15.8.

četvrtak 8.8.
Radiogroove band, Trg M. Stančića (19 sati)

petak 9.8.
Program uoči Europskog ekipnog prvenstva u atletici, Trg M. Stančića (20:30 sati)
Scifidelity Orchestra, Trg M. Stančića (21 sat)
Ljetno kino na Dravi, Dravski bazeni

subota 10.8.
Noćno kupanje na Dravskim bazenima uz Danchi&Rikverc bend (od 18 sati)

subota i nedjelja 10. i 11.8.
Europsko ekipno prvenstvo u atletici 2. liga, Sportski centar Sloboda

utorak 13.8.
Ljetno kino – Ralph ruši internet: krš i lom 2, Dvorište palače Sermage (21 sat)