Od srijede, 29. 4. 2020. godine ponovno se za posjetitelje otvaraju izložbeni postavi Gradskog muzeja Varaždin nakon što su zbog proglašene epidemije koronavirusa, kao i postavi svih ostalih hrvatskih muzeja, bili zatvoreni nekoliko tjedana. Svi izložbeni prostori bit će otvoreni prema redovitom radnom vremenu Muzeja, a razgled se do daljnjega organizira uz posebno propisane mjere opreza.

Trenutačno će posjetiteljima biti dostupni stalni postavi Kulturno-povijesnog odjela u Starom gradu i Entomološkog odjela “Svijet kukaca” u palači Herzer, kao i povremene izložbe u palači Sermage, o kojima ćemo Vas pravodobno obavještavati.

Prema propisanim odredbama mjerodavnih tijela i zabranu okupljanja većeg broja osoba u javnim prostorima, do daljnjega se neće održavati javna događanja u GMV-u, ali čim to okolnosti dozvole, nastojat ćemo se vratiti i tom dijelu naših programskih aktivnosti.

U proteklom razdoblju kontakt s publikom ostvarivali smo virtualno, pa smo na web i Facebook stranicama objavljivali manje izložbe i tematske sadržaje vezane uz fundus Muzeja. S obzirom na iskazan interes naših online posjetitelja, nastavit ćemo djelatnost obavljati i na taj način, pa Vas pozivamo da nas i nadalje pratite i u virtualnom prostoru.

S radošću Vas očekujemo u našim izložbenim postavima i na našim web i Facebook stranicama!!

Izložbeni postavi otvoreni su za razgled:
utorak – petak od 9 do 17 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati.
Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno.