Ovogodišnji je Špancirfest uvršten u program “Rendez-vous”-a, festivala Francuske u Hrvatskoj koji će sufinancirati i neke od programa na varaždinskom festivalu.

Varaždin, 13.05.2015. – Uz finacijsku pomoć Rendez-vousa na Kapucinskom trgu će se 22. i 23. kolovoza realizirati ulično-akrobatski program francuske skupine Transe Express. Radi se o uličnoj produkciji kakva do sad nije izvedena na Špancirfestu, a posjetitelji će moći uživati u zračnoj predstavi bubnjara i akrobata koji će na visini od 20 metara pokazati svoje zadivljujuće vještine

Uz skupinu Transe Express Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj će u nedjelju 23. kolovoza sufinacirati i organizaciju francuskog doručka na kojem će se dan moći započeti na francuski način. Uz akrobatski program skupine Transe Express ove će se godine tijekom Špancirfesta na Kapucinskom trgu ulični programi odvijati svih deset dana trajanja festivala.

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj odvijat će se od svibnja do rujna 2015. u cijeloj Hrvatskoj, a uključivat će više od 150 događanja u 22 grada. Festivalski program ujedinit će različita umjetnička područja, ali i gospodarstvo, modu, raspravu o društvenim i globalnim pitanja, sport, gastronomiju, turizam, znanost i obrazovanje te tako pružiti priliku za otkrivanje suvremene Francuske, njezine kulture i umijeća življenja.

Od događanja koja će se održati u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vousa izdvajaju se: izložba Augustea Rodina u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu i Galeriji Meštrović u Splitu, opera Pelléas et Mélisande Claudea Debussyja u zagrebačkog HNK-u, veliki bal 14. srpnja na glavnom zagrebačkom trgu, manifestacija Nuit Blanche te međunarodni simpozij na temu klimatskih promjena.

Biti u takvom društvu još je jedno veliko priznanje za Špancirfest i Turističku zajednicu grada Varaždina te potvrda da varaždinski festival svojim posjetiteljima omogućuje uživanje u najkvalitetnijim programima.