FOOD REVOLUTION VARAŽDIN I SUSRET GRADOVA I OPĆINA PRIJATELJA DJECE U PREZENTACIJSKOM PROSTORU „KULTNATURA“ NA VARAŽDINSKOM PLACU

Dana 8. lipnja u sklopu programa 13. Susreta gradova i općina prijatelja djece u prezentacijskom prostoru „Kultnatura“ na Varaždinskom placu, radionicama i predavanjima za djecu obilježen je Food revolution dan u Varaždinu. Aktivnosti su provodile voditeljica projekta „Zeleno želimo“ Turističke zajednice grada Varaždina, Dorotea Solomun i  nastavnica prehrambene struke na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin Karmen Kokot, članice Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma, uz pomoć Karoline Đurinec iz Turističke zajednice grada Varaždina i volontera, učenica prehrambene struke iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin.

Više od stotinu sudionika sudjelovalo je u radionicama koje su  provedene s naglaskom na pripremu sezonske hrane lokalnih proizvođača. Voditeljice radionica održale su kratka predavanja o važnosti ekološkog pristupa u pripremi – Zero waste konceptu u kuhinji i o nutritivnim sastojcima namirnica koje su se koristile u pripremi ukusnog „sendviča od jabuke“.

Prezentacijski prostor „Kultnatura“ Turistička zajednica grada Varaždina opremila je u sklopu projekta Zeleno želimo sufinanciranog iz programa suradnje Slovenija Hrvatska i do kraja kolovoza bit će otvoren svake subote od 10 do 12 sati.