U srijedu, 17. travnja u 18:00 sati, a u sklopu Rabuzinovih dana, održati će se predavanje Dragane Lucije Ratković Aydemir iz tima MUZE (Zagreb), koji se posljednjih godina uspješno bavi projektima interpretacije kulturne baštine.

Tema predavanja je “Duh mjesta i interpretacija kulturne baštine”. Možda jedan od najpoznatijih projekata na kojima su MUZE radile je “Ivanina kuća bajki” u Ogulinu i Eko muzej Batana u Rovinju.

Dragana Lucija Ratković Aydemir završila je studij komparativne književnosti i povijesti umjetnosti u Zagrebu, a stručnim usavršavanjem u Fondaciji Marcel Hicter iz Bruxellesa stječe Europsku diplomu iz kulturnog menadžmenta. Nakon desetogodišnjeg rada u Ministarstvu kulture na poslovima zaštite kulturne baštine i UNESCO-ve stipendije u Poljskoj, godine 2005. osniva u Zagrebu tvrtku MUZE, prvu za upravljanje projektima u kulturi i turizmu u Hrvatskoj. Spajajući znanja iz područja zaštite kulturnih dobara, muzeologije i interpretacije baštine, kulturnih politika i kulturnog turizma s vještinama kulturnog i baštinskog menadžmenta, Dragana Lucija sa svojim timom djeluju kao partner u procesu kvalitetnog planiranja i profesionalnog upravljanja projektima interpretacije i prezentacije baštine i osmišljavanja doživljajnih atrakcija za posjetitelje diljem Hrvatske. Potpredsjednica je Hrvatske udruge za interpretaciju baštine «Interpretirajmo Hrvatsku» i Nacionalne udruge za interdisciplinarno djelovanje na području baštine i turizma, nacionalna koordinatorica udruge Interpret Europe te članica više strukovnih udruženja poput ICOM-a i ORACLE-a.

Predavanje će se održati u Kulturnom Centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu, A. Mihanovića 3.

Više informacija na Facebook eventu TZ Novi Marof.