Turistička zajednica grada Varaždina s partnerima, i ove će se godine, drugu godinu zaredom uključiti u Drava festival, koji je službeno započeo jučer te će trajati sve do 15. srpnja. U tom će periodu na područjima uz rijeku Dravu u Sloveniji te u Varaždinu, kao jedinom predstavniku s hrvatskog područja, biti održano ukupno više od 70 različitih događanja u organizaciji više od 30 raznih organizacija.

Najavljeno je to na konferenciji za novinare 11.5. u Mariboru, na kojoj su sudjelovale i direktorica Turističkog ureda TZGV-a, Jelena Toth i voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda TZGV-a, Smiljana Mlakar te najavile događanja u Varaždinu u sklopu Drava festivala.

Turistička zajednica grada Varaždina, prošle se godine, kao jedini predstavnik s područja Hrvatske, prvi put uključila u Drava Festival, kojeg koordinira i organizira slovenska Skupina za Dravu. Cilj festivala je približavanje rijeke Drave lokalnom stanovništvu, podizanje svijesti o zdravom i kvalitetnom životnom okolišu kojeg rijeka Drava pruža te o važnosti njegovog očuvanja. I ove će godine, u sklopu Drava Festivala, uz i na rijeci Dravi u Varaždinu biti održan zanimljiv i raznolik program.

Varaždin će se u Drava festival uključiti programom pod nazivom Drava jump, koji će biti održan 8. srpnja na prostoru starih dravskih bazena. U suradnji s Rafting klubom Matis i Udrugom Varaždinski biciklisti pripremljen je cjelodnevni program, između ostaloga avanturistička utrka na SUP daskama od Svibovca Podravskog do Varaždina, kreativne radionice i igre na vodi za najmlađe, dravske igre na vodi i odbojkaški turnir za one nešto starije, dok će vrhunac događanja biti Drava jump – zajednički skok u rijeku Dravu. Za sve sudionike odbojke na pijesku, SUP utrke i igara na vodi osigurane su majice i obrok, a za najuspješnije timove i nagrade. Svi zainteresirani koji žele sudjelovati u odbojkaškom turniru ili igrama na vodi prijaviti se mogu na mail: raftingklubmatis@gmail.com.