U Županijskoj palači u Varaždinu održana je svečana dodjela potpora turističkim manifestacijama i događanjima u 2019. godini, pa je tako ukupno 30 udruga dobilo potpore, a njihove manifestacije i događaji svakako će obogatiti turističku ponudu Varaždinske županije. Svečanosti su prisustvovali i predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović.

Predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević čestitala je svima te poručila kako su oni svojevrsni promotori naše Županije.

Po prvi puta na ovakav način dijelimo ovakve vrste potpora za manifestacije, mi smo se opredjelili da želimo snažnije i jače ulagati u turizam i u tome nam zasad dobro ide. U posljednje dvije godine  ostvarili smo rast noćenja za čak 20 posto, prošli tjedan smo podijelili milijun kuna poduzetnicima i poljoprivrednim gospodarstvenicima te fizičkim osobama, dakle ušli smo u projekt “ Kuće za odmor s pričom”. Uz smještajne kapacitete i gastronomiju, važan segment su manifestacije, one moraju privlačiti turiste. Znate dobro da smo organizirali i Bučograd, Advent u atriju, Županija u malom, a odlučili smo dati potporu i gradovima, općinama, udrugama. Čak 31 potpora je data, te udruge odnosno gradovi i općine ispunili su kriterije, a ovo je njima dodatna potpora i zamašnjak da im manifestacije budu još bolje i upsješnije te posjećenije. Ukupno smo podijelili 250 tisuća kuna – rekla je Natalija Martinčević.

Direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini je također izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

Sredstva su osigurana i iz Hrvatske turističke zajednice te veći dio iz Varaždinske županije, a kriteriji koji su bili važni  podudaraju se s nacionalnim kriterijima. Dakle, važan je broj noćenja, što manifestacija znači za samu Županiju, te ostvareni broj posjetitelja, odnosno broj naplaćenih ulaznica. Slijedeće godine nam je cilj razdvojiti nova i inovativna događanja od onih tradicionalnbih – rekao je Bojanić Morandini.

Svečanost je završila zajedničkim fotografiranjem svih prisutnih.