Desetu godinu zaredom Turistička zajednica grada Varaždina dodijelila je nagrade Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, a nagrade i priznanja dobitnicima su uručena danas u Gradskoj vijećnici, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Nagrade je uručio varaždinski gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina, Ivan Čehok.

Iza nas je izuzetno teška godina, koju je obilježila pandemija koronavirusa, zbog čega smo preko noći morali promijeniti živote i način poslovanja.  Stoga smo ove godine nagradili djelatnike koji su u znatno otežanim uvjetima svoj posao radili kvalitetno, predano i na najbolji mogući način.

Unatoč teškoj situaciji i neizvjesnosti koju ona nosi, djelatnici u turizmu i ostalim djelatnostima povezanima s turizmom, svojim trudom i zalaganjem, profesionalnim i odgovornim pristupom, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, potrudili su se da se gosti i posjetitelji u Varaždinu, ali i sami građani – osjećaju sigurnima.

U sklopu akcije Čovjek – ključ uspjeha za 2020. nagrađeni su djelatnici koji su dali značajan doprinos kvaliteti turističke usluge te sigurnosti, zdravlju i zaštiti. Iz tog razloga za 2020. uvedene su i dvije nove kategorije: Djelatnik u zdravstvenom sustavu i Djelatnik u civilnoj zaštiti.

Uvedena je i još jedna nagrada, nagrada za životno djelo, koja je posthumno dodijeljena Zlatku Vidačeku, za izniman doprinos razvoju turizma u gradu Varaždinu.

Dobitnici nagrada:

Agencijski djelatnik – Galileo travel putnička agencija d.o.o. – Danijela Jurinec

Turistički vodič – Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin – Ivana Žnidarić Kajić

Recepcijski djelatnik – Hotel Varaždin – Žaklina Kovačić Hlevnjak

Konobar – TOLERO d.o.o. – Dario Heršak (Medina škrinja)

Kuhar – Restoran Bedem – Marin Pozder

Djelatnik hotelskog domaćinstva – Hotel Turist – Štefanija Čiček

Privatni iznajmljivač – Ivana Petrač Clair

Policajac – PU Varaždinska – Željko Cerovčec

Hortikulturni djelatnik – Parkovi d.d. – Danica Breški

Djelatnik na održavanju javnih površina – Čistoća d.o.o. – Darko Šegović

Djelatnik u zdravstvenom sustavu – Opća bolnica Varaždin – Elizabeta Dvorski, voditeljica odjela za infektologiju i Nevenka Ivek, glavna sestra Objedinjenog hitnog bolničkog prijema

Djelatnik u civilnoj zaštiti – Grad Varaždin – Robert Puja

Nagrada za životno djelo – za izniman doprinos u razvoju turizma grada Varaždina, posthumno – Zlatko Vidaček