U organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina Advent u Varaždinu odvijat će se od  27. studenog do 31. prosinca, a klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno do 17. siječnja 2016. godine.

 

Zaključkom o organiziranju programa Advent u Varaždinu 2015. Grad Varaždin je Turističku zajednicu grada Varaždina imenovao organizatorom ovogodišnjih adventskih događanja u Varaždinu.  Advent u Varaždinu 2015. odvijat će se na Kapucinskom trgu, gdje će se postaviti klizalište te uz ugostiteljsku ponudu odvijati prigodni programi, na Franjevačkim trgu i Trgu slobode, na kojima će se odvijati prigodna prodaja, na Trgu kralja Tomislava, uz prigodnu ugostiteljsku ponudu i zabavne sadržaje, te u Pavlinskoj ulici, gdje će biti postavljen adventski vijenac te će se odvijati programi povodom paljenja adventskih svijeća.

Adventska događanja započet će 27. studenog te će se odvijati do 31. prosinca, a klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno do 17. siječnja 2016. godine.

Iz proračuna Grada Varaždina za  finaciranje adventskih događanja izdvojit će se 200.000,00 kn, a u planu rada za 2015. godinu  Turistička zajednica grada Varaždina za tu je namjenu planirala trošak od 20.000,00 kn.  Kako bi se osigurala dodatna sredstva i omogućila tehnička realizacija programa, Turistička zajednica grada Varaždina raspisala je natječaj za odabir suorganizatora programa na Kapucinskom trgu.

Uz  subvencioniranje adventskih događanja  Grad Varaždin će organizirati programe povodom Dana Grada Varaždina i dočeka Nove godine te izvesti ukrašavanje grada svjetlosnim ukrasima.