Put Večernjakove Turističke patrole, nakon mjeseci putešestvija od Buja do Iloka, preko Vira i Visa, Cavtata i Čakovca, završio je u – zadarskoj Kneževoj palači. Nakon desetaka tisuća kilometara autocesta, 53 grada koja smo obišli u posljednjih godinu dana i više od 160 stranica turističkih reportaža, na svečanosti u gradu pobjedniku okupila se turistička elita. Najbolji od najboljih… Šampioni, svaki u svojoj kategoriji.

– Večernji list dodjeljuje ovu nagradu od 1975. godine, a osim tradicionalne ljetne Turističke patrole, krenuli smo s Kontinentalnom patrolom, ali i vratili Večernjakove zvjezdice za najbolje restorane. Proglašavam grad Varaždin pobjednikom Kontinentalne patrole – kazao je glavni urednik Dražen Klarić.

Gdje smo u odnosu na druge Prvi čovjek Varaždina ponosno je primio nagradu, a glasno je iz prvog reda zapljeskao i ministar turizma Gari Cappelli. – Svaka nagrada obvezuje, pogotovo ova u konkurenciji 30 gradova na kontinentu Hrvatske. Veseli me što je Večernji list poslao svoje reportere, osim na obalu, i na kontinent, gdje i te kako ima turističkih potencijala. Mi “zeleni”, odnosno s kopna možemo, u suradnji s Plavom Hrvatskom, dati puno našem turizmu. Učinit ćemo sve da nagradu Večernjaka dobijemo i dogodine – kazao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, a prva osoba varaždinskog turizma dodala je:

– Na kontinentu je teško razvijati turizam, no mi se trudimo. Ovo nam je veliko priznanje – kazala je Jelena Toth, direktorica varaždinske Turističke zajednice.

Domaćini Zadrani nestrpljivo su čekali i pljeskali Varaždincima, a zatim je nagrada za najbolju jadransku destinaciju stigla u ruke gradonačelnika. Predala ju je Andrea Borošić, predsjednica uprave Večernjeg lista.

Cijeli tekst možete pročitati na portalu Večernji.hr