U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras su dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna, turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Marina godine, Restoran godine, Kamp godine, Turistička agencija godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine i nagrada „Anton Štifanić“ – za životno djelo te osobu godine.

Tako je podijeljeno deset nagrada koje su uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher.

„Dani hrvatskog turizma prilika su da se osvrnemo na tekuću godinu u turizmu, ali i da gledamo prema budućnosti. Turizam je horizontalna djelatnost koja zahtjeva dugoročnu strategiju i uključenje svih dionika turizma u cjelogodišnje turističke aktivnosti. Od lokalnih planova i aktivnosti, do aktivnosti na razini Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Pri tome se posebna pozornost mora posvetiti održivom razvoju kao temelju neophodnom za budućnost našeg turizma.“ istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom dodijele turističkih nagrada te nadodao: „ Ne smijemo prije svega zaboraviti da je čovjek ključ uspjeha u turizmu, stoga, ovim putem čestitam svim nagrađenima, nominiranima, ali i svim djelatnicima u hrvatskom turizmu, jer su oni ti koji turizam čine uistinu konkurentnim i koji svojom kreativnošću i radom Hrvatsku čine atraktivnom i jednom od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija.“ 

U kategoriji Turistički događaj godine između tri finalista: Špancirfest, Poreč Open Air – festival of life i Rabska fjera, Špancirfest je odabran kao najbolji Turistički događaj godine. Nagrada je dodijeljena za 18. Špancirfest koji se održao 2016. godine.

Više informacija možete vidjeti na službenim stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Fotografija svih pobjednika Dana hrvatskog turizma preuzeta sa službene stranice Hrvatske turističke zajednice.

dht-spancir-web-htz