Bloger tportala na biciklu je posjetio Varaždin i susjedno Međimurje. Obišao je skrivene rukavce Drave te sudjelovao na tri fešte – Drava Jumpu, Mamičinoj žetvi i Danima turizma. Navratio je i do Mure te pedalirao sve do starog mlina u Sv. Martinu na Muri, a susreo je brojne bicikliste koji ove ljetne dane koriste za veću mobilnost i kretanje u prirodi, od kojih su mnogi potražili osvježenje u rijekama i drugim aktivnostima na vodi.

Ljeto u Varaždinu manifestacija je koja pruža mnogo zabave i događanja u baroknom gradu. Meni se prvi put pružila prilika da bolje upoznam Varaždin i okolicu na dva kotača. Na biciklu sam posjetio stari grad te popio kavu na popularnom Stančiću. Nije izostalo ni fotografiranje i odlično postavljena pozicija za fotkanje.

Varaždin i stara jezgra su prelijepi. Kako u strogom centru nije dopušteno voziti se biciklom, što smo mogli, gurali smo ih. Iako nije jasno kome bi biciklisti smetali na vrlo širokim ulicama te u velikoj i širokoj pješačkoj zoni. Nakon ugodne kave razgledali smo hostel Bedbike, u kojem blizu željezničkog kolodvora možete prespavati i biti uvjereni u sigurnost svojih ljubimaca, ali i iznajmiti bicikle prema potrebi.

Drava Jump je manifestacija koja se s gradskih bazena preselila na Dravu. Tako je i prigodna biciklijada krenula prema skrivenim sprudovima i pješčanim dravskim plažama. Desetak kilometara pedaliranja plus onih gradskih pet super je rekreacija u ove vruće dane. Zapravo taman.

Da nam ne bude dosadno uz vodu, pobrinuli su se tim iz agencije More Adventure i Turistička zajednica grada Varaždina. Uz atraktivne igre na vodi, sudjelovali smo u zajedničkom skoku za očuvanje Drave. Potencijal Drave je velik, a vožnja biciklom s obje strane rijeke omogućuje lijepe rute od petnaestak i više kilometara do granice sa Slovenijom.

Vožnja nizvodno prema jezeru hidroelektrana Varaždin i Dubrava također je vrlo popularna i dostupna. Na mnogo mjesta moguće je voziti se uz Dravu i jezera po uređenom nasipu. Varaždin inače ima solidnu biciklističku infrastrukturu, a izvan grada i na području cijele županije puno je potencijala.

Cijeli tekst i fotografije možete vidjeti na tportalu.