lipanj, 2021

12lip - 2srplip 1200:00srp 2Izložba Sandre Ban „Disanje“

Detalji

U sklopu ciklusa „PREDSTAVLJAMO!/„Šest izloga traži autora“ od  12.6. do 2.7. 2021. u izlozima Galerije K10 (Kukuljevićeva 10) biti će postavljena izložba Sandre Ban „Disanje“.

Sandra Ban (Rijeka, 1972.) suvremena je, međunarodno priznata  multidisciplinarna umjetnica koja u svom stvaralaštvu njeguje interdisciplinarni pristup, a posljednjih godina je ponajviše posvećena skulpturi u keramici i visokom dizajnu. Autorica je 20 godina živjela u Italiji, gdje se umjetnički obrazovala u mnogim likovnim disciplinama (slikarstvo, kiparstvo, kazalište, film, moda, digitalni dizajn, umjetničko uređenje interijera). Zadnjih deset godina živi u Hrvatskoj, stvarajući u svom atelijeru u Gorskom kotaru i djelujući kao samostalna umjetnica. Učlanjena je u niz nacionalnih i međunarodnih udruga i u mnogima od njih djeluje kao voditeljica aktivnosti i projekata za razvoj umjetnosti i kulture, kao i u humanitarnim akcijama. Članica je HDLU-a Rijeke, Artaxis.org, Kerameikon-a te počasna članica i predstavnica Hrvatske u Međunarodnoj udruzi žena umjetnica Pandora International. Također, suosnivačica je međunarodnog Matres Biennale Festivala, kao i osnivačica eARTh Forest rezidencije u Gorskom kotaru.

Sudionica je mnogih umjetničkih i keramičkih simpozija, rezidencija, natjecanja i umjetničkih festivala u zemlji i inozemstvu. Izlaže samostalno, ali već niz godina i na mnogim pozivnim i žiriranim međunarodnim izložbama, bijenalima i trijenalima u domovini i širom svijeta (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija, Španjolska, Švicarska, Bugarska, Rumunjska, Latvija, Danska, Grčka, Turska, Ukrajina, Armenija, Sjedinjene Američke Države – Miami, Florida, New York, Kalifornija; Tajland – Bangkok; Koreja – Icheon; India, Cambogia …), na kojima je nagrađivana i široko priznata i prepoznata. Njezini radovi nalaze se u renomiranim muzejima i galerijama širom svijeta, u javnim prostorima te javnim i privatnim zbirkama suvremene umjetnosti Europe, Azije i SAD-a.

 

Vrijeme

Lipanj 12 (Subota) 00:00 - Srpanj 2 (Petak) 00:00

Lokacija

Galerija K10

Kukuljevićeva 10, Varaždin

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

X