studeni, 2021

17stu - 31prostu 1700:00pro 31Ana Elizabet: Protokol krize

Detalji

O stvaralaštvu Ane Elizabet kustos izložbe Branko Franceschi istaknuo je: “Društvena kriza, potaknuta izolacijom po preporukama i uputama pandemijskih stožera, vizualnim je umjetnicima, naviklima na stvaralačku izolaciju među zidovima atelijera, pružila priliku za konsolidaciju opusa. Riječ je o onoj neizbježnoj i nelagodnoj životnoj fazi kad preispitujemo napravljeno i pronalazimo kreativne protokole po kojima će se već ostvarena koncepcijska, formalna i tehnička iskustva preliti u neku novu kvalitetu. Ponekad nam se u tim trenucima čini da se polazi ili da treba krenuti od nule, ali uistinu to nikad nije tako. Bilo kroz potvrdu, bilo kroz poricanje, bilo kroz koji nam god drago format suočavanja sa samima sobom i svojim radom, riječ je uvijek o kontinuitetu. Nema novog početka. Samoizolacija ili nametnuta konsolidacija za Anu Elizabet je označila povratak skulpturi u užem smislu, postupku stvaranja umjetničkog objekta za razliku od društveno inkluzivnih projekata ili socijalne skulpture, kojima se praktično ili koncepcijski bavila proteklih godina.”
Ana Elizabet rođena je 1969. u Zagrebu, gdje posljednjih nekoliko godina živi i radi. Studirala je restauraciju i konzervaciju metala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beču, a diplomirala na tamošnjoj Likovnoj akademiji, smjer kiparstvo. Iza sebe ima mnogobrojna samostalna i skupna izlaganja, kao i mnogobrojne nagrade i priznanja. Realizirala je brojne radove u javnom prostoru u Austriji i Njemačkoj te u Zagrebu.
Izložba Ane Elizabet postavljena je za razgled do 31. prosinca ove godine, a priređuje se u sklopu ciklusa GMV-a „Something Else Gallery“.
Napomena:
Otvorenje izložbe i razgled izložbenih postava organiziraju se uz provedbu propisanih/preporučenih epidemioloških mjera.

Vrijeme

Studeni 17 (Srijeda) 00:00 - Prosinac 31 (Petak) 00:00

Lokacija

GMV - Palača Sermage

Trg Miljenka Stančića 3

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

X