Doživi iz zraka

Ravna gora i Ivančica – doživljaji puni adrenalina za rekreativce i profesionalce.

RAVNA GORA (686 m) nalazi se u gornjem porječju rijeke Bednje i smatra se posljednjim ogrankom Alpa. Omiljeno je izletište rekreativaca koji se ovdje zadržavaju i vikendom zahvaljujući planinarskim domovima.

Možete se odlučiti za planinarenje, paragliding ili alpinističko penjanje po stijenama Velike pećine. Mogućnost su različite. Sve ovisi o vama i vašim resursima energije.

Vidikovac na Ravnoj gori pruža prekrasan pogled na dvorac Trakošćan prema kojem vas vode pješačke staze. Na putu do dvorca šarmirat će vas mala bednjanska dvorišta, pokoje raspelo i ranobarokna kapelica.

Ravna Gora jedan je od najpopularnijih terena za paragliding, a prekrasni pejzaži i uređeno sletište u Cvetlinu čine je najatraktivnijom lokacijom za slobodno jedrenje u Hrvatskoj. Ovdje se redovno održavaju državna i europska natjecanja u tom sportu.

Na Ravnoj gori nalaze se dva starta za paraglidere.
Sjeverni start okrenut je prema Višnjici i njime upravlja Klub „Kolibri“.

Južni start okrenut je prema Trakošćanu i njime upravlja Klub padobranskog letenja „Let“ iz Ivanca.

Tandem letenje

Za sve one koji žele adrenalinski doživljaj iz zraka, Klub „Let“ organizira tandem letenje, odnosno letenje u dvoje. Iskusni paraglider upravlja paragliderom, a putnik se nalazi ispred pilota. Tandem paraglider je veće površine kako bi mogao ponijeti dvije osobe.

IVANČICA, najviša planina Hrvatskog zagorja, sa svojim reljefnim bogatstvom i hladom gustih šuma popularno je i često birano odredište planinara i rekreativaca.

Sam vrh (1.060 m) uz planinarski dom, dva vidikovca sa zadivljujućim pogledom prema Ivancu, Varaždinu i Međimurju ima uređeno uzletište za paragliding. Usmjereno je na SI-I i vjetrovi tih smjerova su pogodni za letenje. Sletišta se nalaze u selu Prigorec ili u Ivancu.

Informacije:

Ravna gora:

Klub padobranskog jedrenja “Let”
tel. +385 (0)91 234 2340
tel. +385 (0)91 612 0069 – tandem letovi
info@let.hr

Klub slobodnog letenja “Kolibri”
tel. +385 (0)91 769 5653
FB Klub slobodnog letenja “Kolibri”
kolibri@bednja.hr

Ivančica:

Klub padobranskog jedrenja “Let”
tel: +385 (0)91 234 2340
info@let.hr

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

X