Tjedan primijenjenih umjetnosti, 12.-18.6.2017.

Tjedan primijenjenih umjetnosti, 12.-18.6.2017.

U Varaždinu će od 12. do 18. lipnja biti održan Tjedan primijenjenih umjetnosti, kojeg prvi put u našem gradu organizira Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, uz potporu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin i Turističke zajednice grada Varaždina.

Manifestacija je pokrenuta po uzoru na slične manifestacije u svijetu, sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi široj javnosti. Primijenjena umjetnost obuhvaća spoj dizajna i umjetničkih obrta a rezultat je uvijek individualan, ovisan o osobnosti umjetnika koji ga stvara.  U današnje vrijeme masovne proizvodnje, kada je očita sve veća potreba pojedinca za izražavanjem i isticanjem svoje osobnosti, upravo unikatni predmeti nastali u umjetničkim radionicama pružaju mogućnost kreiranja  osobnog prostora i isticanja vlastite individualnosti.

Tako će u Varaždinu, u sklopu Tjedna primijenjene umjetnosti, sedmero autora, članova ULUPUH-a i HDLU-a Varaždin otvoriti svoje ateljee i radne prostore te predstaviti svoj rad posjetiteljima koji će imati prilike i sudjelovati na radionicama. To su: Suzane Bernat (ilustracija), Snježana Pokos Vujec i Danijela Pičuljan (keramika), Lila Herceg (staklo), Živko Toplak (obrada metala) te Mateja Rusak i Ivana Stepan (izrada ručno šivanih i personalno dekoriranih knjiga).

www.tourism-varazdin.hr

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

X