ADVENT u Varaždinu, prosinac 2019.

Vrijeme Adventa i božićnih blagdana vrijeme je čarolije koja se širi povijesnom jezgrom grada.  Svake godine Advent u Varaždinu donosi novosti te svoju ponudu, koncept i uređenje grada nastoji osvježiti, nadograditi novim atrakcijama koje će ga učiniti još privlačnijim i razlikovati ga ne samo od prošlogodišnjeg izdanja već i od drugih adventskih događanja u Hrvatskoj.

Događanja i adventska ponuda biti će koncentrirani u samom središtu povijesne gradske jezgre odnosno po prvi puta na prostoru oko Starog grada, koji će, zajedno s Trgom Miljenka Stančića i Korzom činiti jedinstvenu blagdansku cjelinu, a izlagačka prodaja biti će na već tradicionalnoj lokaciji Trgu slobode te po prvi puta u Gajevoj ulici.

Adventski program broji više od 70 različitih programa od čega 25 glazbenih te brojne izložbe, predstave, projekcije filmova i drugo.

Advent na Korzu otvara Marko Tolja sa septetom i prekrasnim Božićnim koncertom, nakon njega na glavni varaždinski trg stiže Natali Dizdar pa Beatles Revival Band, Charlie i klapa Motovun i za kraj odličan zagrebački band U pol 9 kod Sabe.

Glazba će, kao i inače u Varaždinu, u adventsko vrijeme biti posvuda; petkom glazbeni programi na Trgu Miljenka Staničića, a subotom će pratiti i tradicionalno paljenje adventskih svijeća ispred varaždinske katedrale. Veselo i raspjevano će biti i u Kući Djeda Mraza, koja se ove godine seli na Stari grad, a u kojoj će nakog Svetog Nikole (6.12.) i Djed Mraz boraviti od 13. do 30. prosinca.

Kao što se Špancirfest u 2018. vratio na Stari grad tako će i Advent u Varaždinu težište svojeg programa događanja premjestiti na njegov prekrasni perivoj. Ove će se godine tu naći klizalište s prvim i za sada jedinim ledenim toboganom, posebni Igloo bar, u atriju samog Starog grada izrađivat će se ledene skulpture u organizaciji Rotary kluba 1181., a ta će lokaciji biti uključena u zanimljiv grumansko-vinski pohod Varaždinom u sklopu EU projekta “Zeleno želimo” Turističke zajednice grada Varaždina.

Veliko finale – doček Nove godine priprema se ove godine na Korzu gdje će svirati grupa Barok, a najhrabriji će u novu utrčati na 41. Novogodišnjoj utrci.

Cjelokupni program Adventa u Varaždinu možete vidjeti ovdje.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

X