Antun Vidović, djelatnik varaždinskih Parkova, hortikulturni je djelatnik godine i dobitnik priznanja u sklopu akcije Hrvatske turističke zajednice, Čovjek – ključ uspjeha. Gospodinu Vidoviću priznanje je uručio ministar turizma, Gari Cappelli na sinoćnjoj svečanosti u Malom Lošinju u sklopu tradicionalne manifestacije Dani hrvatskog turizma.

Gospodinu Vidoviću, iza kojeg je 39 godina radnog staža, od čega je 36 godina proveo u Parkovima, te je prije mjesec dana otišao u zasluženu mirovinu, nagrada je pripala zahvaljujući iznimnom zalaganju na radu oko uređenja zelenih površina grada Varaždina te nesebično prenašajući hortikulturno znanje na mlade generacije.

  • Sretan sam i ponosan što sam uopće bio i nominiran za ovu nagradu, a iznenađen sam i zahvalan za dodijeljeno priznanje za moj cjeloživotni rad kao vrtlara u Parkovima i Gradu Varaždinu. Sretan sam zbog priznanja na nacionalnoj razini, koje je stiglo upravo na kraju mojeg radnog vijeka i koje se poklopilo s odlaskom u mirovinu prije nepunih mjesec dana, istaknuo je dobitnik priznanja, Antun Vidović.

Hrvatska turistička zajednica akciju Čovjek – ključ uspjeha provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu.

Večeras će, podsjećamo, u sklopu Dana hrvatskog turizma biti održano proglašenje i svečana dodjela top 10 nagrada hrvatskog turizma, a varaždinski Špancirfest u finalu je izbora za turistički događaj godine. Hoće li iz četvrtog pokušaja Špancirfest uspjeti osvojiti nagradu, znat će se nakon večerašnje svečanosti koja počinje u 20 sati uz izravan prijenos na HRT 1.