Turistički događaj godine bit će proglašen u sklopu  Dana hrvatskog turizma koji će se održati u Poreču od 13. do 15. listopada, a između tri finalista drugu godinu uzastopce nalazi se i Špancirfest.

 

Varaždin, 7.10.2015. – Špancirfest je drugu godinu uzastopce ušao među tri finalista koja konkuriraju za nagradu Turistički događaj godine, koja se dodijeljuje unutar Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada.

Prošle je godine Špancirfest bio nominiran uz umaški Red Bull Air Race i splitsku Ultrau, a već samo uvrštavanje u to elitno društvo bilo je veliko priznanje za Turističku zajednicu grada Varaždina.

Turistički događaj godine bit će proglašen u sklopu Dana hrvatskog turizma koji će održati u Poreču od 13. do 15. listopada. Godišnje hrvatske turističke nagrade dodjeljuju Minisatrstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.