Turistička zajednica grada Varaždina, nastavljajući projekt „Priče varaždinskih dvorišta“ na korist vlasnika dvorišta i zajednice, a u cilju razvoja atraktivnog turističkog sadržaja u povijesnoj jezgri, u subotu, 1. srpnja organizirati će 3. Festival varaždinskih dvorišta.

Varaždinska dvorišta, trinaest skrivenih oaza grada, objedinjenih i otvorenih u sklopu drugog Festivala varaždinskih dvorišta, svojom su intimom, uređenjem i realiziranim sadržajima privukla pažnju i pobudila velik interes posjetitelja.

Ideja je ponovno dvorišta u povijesnoj jezgri grada otvoriti za posjetitelje te u njima u dogovoru s vlasnicima dvorišta organizirati različite programe kao što su radionice, izložbe, primjerena glazbena te ostala tematska događanja.

Ovim putem pozivaju se zainteresirani vlasnici dvorišta u povijesnoj jezgri da iskažu interes za sudjelovanje na 3. Festivalu varaždinskih dvorišta.

Vlasnici dvorišta mogu se uključiti s postojećim sadržajem u dvorištu, predložiti jednodnevni program osmišljen za festival dvorišta ili ponuditi dvorište u kojem će organizator, Turistička zajednica grada Varaždina, realizirati program (u dogovoru s vlasnicima).

Dvorišta će tog festivalskog dana biti otvorena od 10.00 sati do 22.00 sata s naznačenom satnicom pojedinih programa, a TZG Varaždina će ih označiti, izraditi programski deplijan te provesti promotivne aktivnosti.

Sukladno broju prijavljenih dvorišta te atraktivnosti i financijskoj zahtjevnosti predloženih programa TZG Varaždina će sufinancirati njihovu realizaciju.

Za iskazivanje interesa odnosno prijavu sudjelovanja potrebno je ispuniti obrazac FVD3 i isti dostaviti na mail smiljana@spancirfest.com najkasnije do 5. lipnja 2017. ili osobno u Turistički ured TZG Varaždina, Ivana Padovca 3, Varaždin, radnim danom od 8.00 do 16.00 sati.

U slučaju kiše festival će se realizirati  u subotu, 8.7.2017.

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti putem maila smiljana@spancirfest.com ili na telefon 042/210-987.