Nakon mirnog proljeća, život se polako vraća u grad, a s kalendarskim ljetom stiže i bogati kulturni, zabavni i turistički program već tradicionalnog Ljeta u Varaždinu.

Ljeto u Varaždinu je projekt koji organizacijski okuplja cijeli niz institucija, ustanova i partnera sa zajedničkim ciljem kreiranja programa koji će kulturnim, zabavnim i turističkim sadržajima ispuniti tople ljetne dane i večeri, a građanima i turistima koji polako dolaze u grad, pružiti priliku da se zabave te ovo, kao i svako prijašnje ljeto, zapamte po lijepim trenucima koje su doživjeli.

Ovogodišnje Ljeto u Varaždinu okupilo je veliki broj partnera: od Koncertnog ureda Varaždin, Gradskog muzeja Varaždin, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, HNK u Varaždinu, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Gradskih bazena Varaždin, P4 – Centra za mlade, agencije PR Lady, Show Concept, varaždinskih galerija i muzeja, udruga i drugih. Svi su oni zajedno osmislili i organizirali zanimljiv sadržaj s 50ak različitih programa, na nekoliko lokacija u gradu, u razdoblju od 11. lipnja do 17. kolovoza.

Kao i svake godine, organizatori su se potrudili osmisliti, kako se to obično kaže, za svakoga ponešto. Koncerti, predstave, stand up-ovi, kino na otvorenom, izložbe, radionice, odbojka, samo su dio sadržaja koji će se tijekom dva mjeseca održavati na nekoj od lokacija povijesne gradske jezgre i šire.

Početak Ljeta u Varaždinu počnite otvorenjem izložbe Žarke Krpan u sklopu programa Hladoweena u organizaciji P4 – Centra za mlade 15. lipnja. Dvorište palače Sermage otvara predstava Cezar u organizaciji HNK Varaždin i Gllugl-a.  Ljetne večeri petkom i subotom možete provesti uz glazbu i stand up na Trgu Miljenka Stančića, a nemojte propustiti ni druženje na trećem izdanju varaždinskog Biergartena u Šetalištu V. Jagića od 18. do 28. lipnja. Dugo toplo ljeto ćemo završiti s najpoznatijim festivalom, 22. Špancirfestom koji će biti održan od 21. do 30. kolovoza.

Program Ljeta u Varaždinu 2020. možete preuzeti OVDJE.

tzgv-ljeto-u-varazdinu-tjedna-najava-6-12-7

PROGRAM
6.7. – 12.7.

ponedjeljak 6.7.
20:00 Hrvatski gitarski kvartet, Atrij Starog grada
21:15 Ljetno kino: KineDok, Vanima, Centar za mlade

srijeda 8.7.
21:00 HUG Jazz Session, Atrij Starog grada

četvrtak 9.7.
21:15 Projekt Salome, Dvorište palače Sermage

petak. 10.7.
21:00 Caccia Lontana, opera, Dvorište palače Sermage
21:00 Koncert, Centar za mlade

subota 11.7.
10:00-18:00 Euro2020 iz Hladoveene, Centar za mlade
21:00 Stand up večer, Kapucinski trg
21:00 Koncert, Centar za mlade