Nakon kišnog proljeća ipak nam se, izgleda, vraćaju ljetne temperature, a s kalendarskim ljetom stiže i bogati kulturni, zabavni i turistički program već tradicionalnog Ljeta u Varaždinu.

Ljeto u Varaždinu je projekt koji organizacijski okuplja cijeli niz institucija, ustanova i partnera sa zajedničkim ciljem kreiranja programa koji će kulturnim, zabavnim i turističkim sadržajima ispuniti tople ljetne večeri i dane, a građanima i sve brojnim turistima pružiti priliku da se zabave te ovo, kao i svako prijašnje ljeto, zapamte po lijepim trenucima koje su doživjeli.

Ovogodišnje Ljeto u Varaždinu okupilo je rekordan broj partnera: od Koncertnog ureda Varaždin, Gradskog muzeja Varaždin, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, HNK u Varaždinu, Aquacitya, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Gradskih bazena Varaždin, Centra za mlade, agencije PR Lady, varaždinskih galerija i muzeja, udruga i drugih. Svi su oni zajedno osmislili i organizirali iznimno zanimljiv sadržaj s gotovo 100 različitih programa, na čak 20 lokacija i to u razdoblju od samo dva mjeseca 15. lipnja do 15. kolovoza.

Kao i svake godine, organizatori su se potrudili osmisliti, kako se to obično kaže, za svakoga ponešto.  Koncerti, predstave, stand up-ovi, kino na otvorenom, izložbe, radionice, odbojka na pijesku, košarka, nogomet, atletika i ostala sportska događanja samo su dio sadržaja koji će se tijekom dva mjeseca održavati na nekoj od lokacija povijesne gradske jezgre i šire.

No, ljeto u Varaždinu nije samo Ljeto u Varaždinu. Subotnje kavice će nam i dalje oplemenjivati Glazba s balkona, smjene gradske straže te podnevni pucanj kod Starog grada.

Uz to, u gradu festivala početkom srpnja (6. i 7. 7.) očekuje nas Festival varaždinskih dvorišta koji ove godine donosi mnogo novosti, ali i neke nove lokacije poput atrija Starog grada u kojem će, u sklopu festivala, biti premijera predstave “Horor diptih” HNK u Varaždinu. Tu je i zabavni Drava jump 14. srpnja, a dugo toplo ljeto ćemo završiti s najpoznatijim festivalom, 21. Špancirfestom.

Program LJETA U VARAŽDINU možete skinuti OVDJE.

vikend-20-23-6


Preuzmi program Ljeta u Varaždinu 2019.

PROGRAM


Tjedan 17.6. – 23.6.

ponedjeljak 17.6.
Tennesee Williams: Tramvaj zvan žudnja, HNK (19:30 sati)

utorak 18.6.
Ljetno kino – Zelena knjiga: vodič kroz život, Dvorište palače Sermage (21 sat)

srijeda 19.6.
Sve u 3 …., Aquacity (20:30 sati)

četvrtak 20.6.
North West Fest: Tribute Band Festival, Kazališni trg (19 sati)

četvrtak – subota 20.-22.6.
Final Four Eurolige za seniorke, Arena Varaždin

petak 21.6.
North West Fest: Svjetski dan glazbe & Cover Band Festival, Kazališni trg (15 sati)
Best of Stand up Studio Smijeha, Kapucinski trg (20 sati)
Genova, Trg M. Stančića (21 sat)

subota 22.6.
Društvo naša djeca & Svjetski dan glazbe, Trg M. Stančića (11-13 sati)
North West Fest: Demofest – Gitarijada, Kazališni trg (20 sati)
Mugla Pub Quiz, Trg M. Stančića (20 sati)

nedjelja 23.6.
HEP 3×3 Basketball Tour 2019, Kapucinski trg