U ŽK Varaždin će se održati tri besplatne radionice namijenjene poduzetnicima koji posluju u turističkoj djelatnosti, posebno u ruralnom području, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, restoranima, vinarima, ekogospodarstvima i ekoproizvođačima te svim drugim zainteresiranim osobama, osobito potencijalnim poduzetnicima u turističkom sektoru.

Svaka se radionica sastoji od dva dijela. Općeg dijela na kojemu će poduzetnicima, vlasnicima vinotočja, kušaona, vinskih podruma, ekogospodarstava i ostalim zainteresiranim turističkim djelatnicima biti predstavljene osnovne zakonske regulative koje se odnose na turizam te mogućnosti financiranja razvoja inovativnih turističkih projekata te interaktivnog dijela na kojem će polaznici saznati kako poboljšati svoj osobni profil u smislu ostvarivanja uspješne komunikacije s turistima.

Svaka će radionica obraditi jednu turističku temu, a zainteresirani se mogu prijaviti na jednu ili više radionica:

  1. veljače (utorak): Vinotočja/kušaone, smještaj na vinotočju i vinske ceste

– radionica će se održati u Ludbregu u vijećnici Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”, I. kat, Trg Svetog Trojstva 19, Ludbreg

  1. veljače (ponedjeljak ): Ekogospodarstva i ekoproizvodnja

– radionica će se održati na imanju OPG Marinka Požgaj, Veliki Bukovec, Dravska 24

  1. veljače (srijeda): Tematske ceste i putevi, staze i itinereri na ruralnom području

– radionica će se održati u HGK – Županijskoj komori Varaždin, P. Preradovića 17, III. kat      

Na radionici 21. veljače u ŽK Varaždin sudjelovat će predstavnici Savjetodavne služne i informirati zainteresirane o dostupnim poticajima za provedbu projekta ruralnog razvoja.

Radionice će održati Đurđa Somođi, stručnjakinja u području turizma i hotelijerstva s više od 20 godina iskustva, predavačica turističke grupe kolegija s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu te autorica i mentorica više kulturno-povijesno-turističkih manifestacija i projekata.

Radionice su besplatne uz obaveznu online prijavu, a predviđeno je vrijeme trajanja od 10 do 16 sati.

Radionice se održavaju u okviru projekta Zeleno želimo sufinanciranog iz programa Interreg Slovenija – Hrvatska.