Otvorenje izložbe slika „RITAM VEDRINE„ autora Davora Petaka u Galeriji HDLU-a, Kula stražarnica Starog grada Varaždina,  21. ožujka 2017. godine u 19 sati. 

Predstavljeni ciklus čine petnaestak pejzaža  napravljenih u tehnici akrila i ulja na platnu.  Pejzaž je autoru odraz opčinjenosti prirodom  u kojoj je odrastao i  u kojoj često boravi. Iako bi netko pomislio da navući se na tematiku pejzaža  predstavlja sklizak teren, percipirajući tu temu potrošenom ili zastarjelom, autor njemu pristupa iz drugih pobuda, ne gledajući ga prije svega i isključivo kao motiv,  već kao scenu na kojoj  gradi svoj likovni izričaj. Neopterećen trendovima, nepretenciozan, umjetnik koristi fragmentiranost pejzaža  kao okosnicu  koju nadograđuje ritmiziranim te gestikulativno i kromatski jakim rukopisom. Ta živost kolorita, razigranost i titravost poteza upravo korespondiraju sa naslovom izložbe tj. likovni su opis vedrine naravno ne u meteorološkom smislu nego onom mnogo dubljem, duhovnom  smislu .

DAVOR PETAK –  rođen 1971. godine u Varaždinu. Završio je odgojno-obrazovnu školu u Čakovcu gdje počinje njegovo ozbiljnije zanimanje za likovnu umjetnost i prve izložbe. Nakon srednje škole odlazi u Zagreb gdje 1998. godine završava Akademiju likovnih umjetnosti, profesorski smjer, odjel grafike, u klasi profesorice Dubravke Babić. Živi i radi u Varaždinu kao likovni pedagog, član je HDLU-a Varaždin, Likovnog udruženja Varaždin i vodi Stručno vijeće likovne kulture Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Uz grafiku i slikarstvo  sve se više bavi  ilustriranjem  i grafičkim dizajnom. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Varaždinu, Ivancu, Ludbregu i Maruševcu a sudjelovao je i na brojnim skupnim izložbama i likovnim kolonijama diljem domovine i Republike Slovenije.

Izložba je otvorena do 10. travnja 2017. godine.