Manifestacija Okusi varaždinskoga kraja održava se od 18. travnja do 1. svibnja, a obuhvaća 13 ugostiteljskih objekata s područja Varaždinske županije, koji su nosioci standarda Okusi, i koji će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućit će da uživaju u bogatstvu i raznolikosti jela koje su pripremale generacije domišljatih domaćica.

Tako će u restoranu Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešnoj pilnici iz Klenovnika, hotelu La Gus i Zlatnim Goricama iz Gornjeg Kneginca, Minervi iz Varaždinskih Toplica, hotelu Trakošćan, restoranu Palatin, Zalogajnici Šanjek, hotelu Varaždin, restoranu Verglec, restoranu Garestin, restoranu Bedem i kavani Dori iz Varaždina, gosti moći uživati u dva menija od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica po promotivnoj cijeni od 75 kuna.

Ovisno o restoranu kojeg odaberu, kuhari će im poslužiti delicije poput filea soma obloženog špekom, habsburšku juhu s vrganjima i piletinom, kuhanog dimljenog bunceka, svinjsko pečenje iz paca, zagorski odrezak, punjenu racu s hajdinom kašom, domaće štrukle, kuruznu zlevku i još mnogo ukusnih specijaliteta domaće kuhinje.

Letak sa popisom restorana i promotivnih menija možete preuzeti ovdje.

Tekst preuzet s web stranice Turističke zajednice Varaždinske županije